φιλοι

Τέλειο βάψιμο αυγών!


Ε ναί, φτάνουμε και στο Πάσχα σιγά σιγά. Ήρθε η στιγμή να δούμε κάποιες όμορφες και οικονομικές ιδέες για να φτιάξουμε όμορφα αυγουλάκια!
Επειδή ένα βασικότατο κομμάτι για να βάψουμε τα αυγά μας την Μ. Πέμπτη, είναι να έχουμε καλοβρασμένα και όχι σπασμένα αυγά, ας δούμε πρώτα κάποια μυστικά της γιαγιάς για να το πετύχουμε.


** Για να πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα στην βαφή πρέπει να διαλέξετε λευκά αυγά, χωρίς αμυχές, που έχετε καθαρίσει καλά.

** Πολύ βασικό για να βράσουν τα αυγά χωρίς να σπάσουν είναι να τα έχουμε βγάλει από το προηγούμενο βράδυ εκτός ψυγείου για να πάρουν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος και να μην σπάσουν μόλις τα βάλουμε στο βραστό νερό.


** Στο νερό που θα βάλουμε να βράσει να έχουμε βάλει 3-4 κουταλιές της σούπας ξύδι.

** Επειδή τίποτα δεν πετάμε, αν κάποιο αυγό μας σπάσει μπορούμε να το τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο για να προλάβουμε να μην φύγει όλο το ασπράδι και να το ξαναβάλουμε στην κατσαρόλα.

** Δεν βάζουμε πολλά αυγά μαζί μέσα στην κατσαρόλα γιατί θα χτυπηθούν και θα σπάσουν και επίσης δεν πρέπει το νερό να βράζει δυνατά.

Tip: Αν τύχει και μπερδέψετε τα ωμά αυγά με τα βρασμένα για να τα ξεχωρίσετε γυρίστε τα σαν σβούρα πάνω σε μια λεία επιφάνεια, τα αυγά που είναι βρασμένα θα γυρίζουν γρήγορα και σταθερά, τα άβραστα θα γυρίζουν αργά και ακανόνιστα.

Ας δούμε παρακάτω κάποιες όμορφες ιδέες για να βάψουμε και να διακοσμήσουμε τα αυγά μας.


Βάψιμο Αυγών με Κηρομπογιές



Αφού έχετε βράσει τα αυγά, τα βγάζετε όπως είναι καυτά, τα σκουπίζετε με προσοχή με χαρτί κουζίνας για να φύγει το νερό, τα τοποθετείτε κάπου σταθερά και ξεκινάτε να ζωγραφίζετε οτι σχέδια σας αρέσουν επάνω τους με τις κηρομπογιές.

Όπως είναι καυτά τα αυγά η κηρομπογιά λιώνει και ενώνοντας διάφορα χρώματα θα δείτε να δημιουργούνται πολύ όμορφα σχέδια!


** Μπορείτε επίσης να ξύσετε κηρομπογιά και να "πασπαλίσετε" το αυγό.


Οικολογικό Βάψιμο Αυγών

**Αρχικά μαζεύετε φύλλα από φυτά και λουλούδια σε όποια σχέδια σας αρέσουν, καθώς και φλούδια από ξερά κρεμμύδια.

** Βάζετε τα φύλλο πάνω στο αυγό και το τυλίγετε με ένα κομμάτι καλσόν για να στερεωθεί το φύλλο, δένετε την άκρη του καλσόν με κορδόνι.

** Για να πετύχετε ένα βαθύ κόκκινο χρώμα βράζετε νερό και βάζετε μέσα κοκκινογούλια (παντζάρια, χωρίς τα χόρτα τους). Τοποθετείτε μέσα τα αυγά που έχετε φτιάξει με τα φύλλα. Τα αφήνετε για 10’ περίπου, μετά τα βγάζετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά για να αφαιρέσετε το καλσόν και το φύλλο ώστε να μείνει επάνω το σχεδιάκι σας.

Tip: Για πιο ανοιχτό κόκκινο χρώμα μπορείτε να βράσετε παπαρούνες,

για μωβ, βιολέτες

για πορτοκαλί, βράζετε νερό με κάρυ

για πράσινο, βράζετε σπανάκι ή μαϊντανό

για μελί, φλούδες από κρεμμύδι


Πιτσιρικο-Βάψιμο Αυγών

Τα καλύτερα σχέδια που μπορείτε να έχετε στα αυγά σας είναι με δημιουργούς τα παιδιά σας!

Η συνταγή είναι απλή, κάνετε εσείς το βράσιμο των αυγών, τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και μετά... its party time!

Φορέστε στα μικρά σας γάντια, δώστε τους νερομπογιές και αφήστε τα να δημιουργήσουν, σίγουρα θα απολαύσουν την διαδικασία και εσείς το αποτέλεσμα!


Read Us to your Language!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...